7 آذر 1403 0 دیدگاه

آزمایش های ناباروری زنان و آقایان در منزل

آزمایش های ناباروری زنان و آقایان در منزل چگونه انجام می‌شود؟ در ابتدا باید گفت که از هر هفت زوجی که ازدواج می‌کنند، یکی از آنها با مشکل ناباروری روبه‌رو است.

ناباروری علل مختلفی دارد که 30 درصد از آن مربوط به مردان و 70 درصد به زنان اختصاص دارد. برای تشخیص ناباروری در زنان و مردان روش‌های مختلفی وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آنها انجام آزمایشات ناباروری است. در ادامه به توضیح این آزمایش‌ها خواهیم پرداخت.

آزمایش های ناباروری زنان و آقایان

بیمارستان مجازی ایران با کمترین هزینه، سریع ترین زمان، در اسرع وقت و با بهترین کیفیت در خدمت شماست

آزمایش های ناباروری زنان و مردان

آزمایش‌های ناباروری به شما کمک می‌کند تا علت دقیق ناباروری را شناسایی کنید و این امر می‌تواند روند درمان را تسریع کند. برای تشخیص صحیح مشکل، ضروری است که زنان و مردان به‌طور همزمان تحت آزمایش‌های پزشکی قرار گیرند. این آزمایش‌ها شامل آزمایش‌های هورمونی خون و آزمایش اسپرم هستند.

بیشتر مشکلات ناباروری در مردان و زنان قابل درمان است. امروزه بسیاری از زوج‌های نابارور با امید به بچه‌دار شدن تحت درمان‌های هزینه‌بر و زمان‌بر ناباروری قرار می‌گیرند. آمارهای نگران‌کننده از افزایش ناباروری در کشور نشان‌دهنده شیوع بالای ناباروری اولیه و ثانویه در میان زوجین است.

در ایران، نرخ بروز ناباروری حدود 15 درصد است و هر ساله فشار روانی و اقتصادی زیادی به جامعه وارد می‌کند. طبق نظر کارشناسان، اگر زوجین به مدت 12 ماه نتوانند باردار شوند (به‌ویژه در گروه سنی زیر 35 سال)، باید توسط پزشک متخصص ناباروری یا متخصص زنان، زایمان و نازایی معاینه شوند. حضور همسر در معاینات باروری ضروری است تا پاسخ‌های دقیق‌تری به سوالات پزشک در خصوص سبک زندگی و وضعیت سلامت داده شود.

آزمایش تشخیص ناباروری در زنان

نکته‌ای که باید در نظر گرفت این است که ناباروری یک مشکل دوطرفه است. زمانی که یک زوج به پزشک متخصص برای درمان ناباروری مراجعه می‌کنند، هر دو طرف باید تحت آزمایش‌های مربوطه قرار گیرند و معاینه شوند. در آزمایش‌های تشخیص ناباروری زنان، ابتدا باید آزمایش‌های لازم برای بررسی تخمدان‌ها انجام شود و سونوگرافی واژینال صورت گیرد.

برای ارزیابی ذخیره تخمدان، سونوگرافی واژینال یکی از ابزارهای اصلی است. همچنین، آزمایش‌های هورمونی نیز برای بررسی سطح هورمون‌های تیروئید و پرولاکتین انجام می‌شود. یکی از آزمایش‌های کلیدی در این زمینه، آزمایش AMH (هورمون آنتی‌مولرین) است که برای ارزیابی ذخیره تخمدانی انجام می‌شود. پس از این آزمایش‌ها، لوله‌های فالوپ نیز باید مورد بررسی قرار گیرند. برای تشخیص علل ناباروری، تست پاپ اسمیر از دهانه رحم نیز ضروری است. پس از شناسایی علت ناباروری، درمان مناسب آغاز خواهد شد.

خدمات فیزیوتراپی

0912-020-1734

در بیمارستان مجازی ایران، کیفیت، سرعت و تخصص اولویت‌های ما هستند.

به ما اعتماد کنید و از خدمات بی‌نظیر ما بهره‌مند شوید.

آزمایش تشخیص ناباروری در مردان

بارداری در مردان به توانایی بیضه‌ها برای تولید اسپرم، ترشح صحیح آنها به واژن و توانایی رسیدن اسپرم‌ها به تخمک بستگی دارد. آزمایش‌های مورد استفاده برای بررسی ناباروری در مردان، هدف‌شان شناسایی نقص‌ها در هر یک از مراحل ذکر شده است.

تجزیه و تحلیل مایع منی: پزشک ممکن است چندین نمونه از مایع منی را از طریق خودارضایی یا مقاربت درخواست کند و در یک ظرف تمیز جمع‌آوری شود. همچنین، در برخی موارد ممکن است ادرار نیز برای وجود اسپرم بررسی گردد.

آزمایش هورمونی: برای اندازه‌گیری سطح تستوسترون و سایر هورمون‌های مردانه انجام می‌شود.

آزمایش ژنتیک: برای شناسایی مشکلات ژنتیکی که ممکن است باعث ناباروری شوند، انجام می‌شود.

نمونه‌برداری از بیضه: برای شناسایی ناهنجاری‌هایی که می‌توانند بر تولید اسپرم یا کیفیت آن تأثیر بگذارند، انجام می‌شود.

رادیولوژی: در موارد خاص، ممکن است برای ارزیابی وضعیت بیضه‌ها و مجاری اسپرم رادیولوژی انجام شود.

• همچنین، در موارد دیگر، آزمایشات تکمیلی برای ارزیابی کیفیت اسپرم انجام می‌شود.

انواعی از آزمایشات ناباروری در زنان

آزمایش‌های ناباروری زنان به‌منظور تشخیص دقیق مشکل و یافتن بهترین روش درمانی انجام می‌شود. بسته به شرایط هر زوج، ممکن است یک یا چند آزمایش مختلف تجویز گردد. در ادامه، به متداول‌ترین آزمایشات برای تشخیص ناباروری در زنان اشاره شده است:

پاپ اسمیر: این آزمایش برای شناسایی سلول‌های غیرطبیعی در اطراف دهانه رحم انجام می‌شود. با استفاده از پاپ اسمیر، امکان شناسایی بیماری‌هایی مانند سرطان‌های مختلف و عفونت‌های مقاربتی وجود دارد که ممکن است مانع از بارداری شوند.

تست تخمک‌گذاری: آزمایش خون برای ارزیابی صحت فرآیند تخمک‌گذاری است که به تعیین زمان دقیق تخمک‌گذاری کمک می‌کند.

تست هیستروسالپنگوگرافی (HSG): در این آزمایش، وضعیت رحم و لوله‌های فالوپ از نظر هرگونه نقص یا انسداد بررسی می‌شود.

تست ذخیره تخمدان: آزمایش AMH برای تخمین تعداد تخمک‌های موجود در تخمدان‌ها و ارزیابی ذخیره تخمدانی انجام می‌شود.

آزمایش هورمون LH: این هورمون تحت تأثیر پیچیده‌ای از هیپوتالاموس و غده هیپوفیز قرار دارد. تست LH برای بررسی میزان این هورمون انجام می‌شود که قبل از تخمک‌گذاری در سطح بالاتری قرار می‌گیرد.

آزمایش هورمون پروژسترون: این آزمایش به تشخیص روند تخمک‌گذاری کمک می‌کند. افزایش سطح هورمون پروژسترون در خون نشان‌دهنده انجام فرآیند تخمک‌گذاری است.

آزمایشات تصویربرداری: سونوگرافی لگن و سونوگرافی واژینال به‌منظور شناسایی بیماری‌های رحم و تخمدان و بررسی سلامت دستگاه تناسلی تجویز می‌شود.

هیستروسکوپی: این روش از دستگاهی با قطر کم برای معاینه داخل رحم استفاده می‌کند. این دستگاه به پزشک این امکان را می‌دهد که وضعیت رحم را با دقت بررسی کند.

لاپاراسکوپی: در این روش، اندام‌های داخل شکم از طریق یک سوراخ کوچک در ناحیه شکم مورد بررسی قرار می‌گیرند. با استفاده از لاپاراسکوپ، پزشک می‌تواند به‌راحتی بیماری‌هایی همچون کیست‌های رحمی، چسبندگی‌های لوله‌های تخمک‌گذاری و عفونت‌ها را شناسایی کند.

انواع از آزمایشات ناباروری مردان

باروری در مردان نیازمند توانایی بیضه‌ها برای تولید اسپرم سالم و همچنین انتقال صحیح این اسپرم به تخمک‌های آزاد شده در واژن است. در آزمایش‌های ناباروری مردان، تمامی این مراحل بررسی می‌شود تا مشکلات موجود شناسایی شود. ابتدا پزشک معاینه بالینی از وضعیت فیزیکی و سیستم تولید مثل انجام می‌دهد. بسته به شرایط فرد، ممکن است آزمایشات زیر توصیه گردد:

آزمایش مایع منی: در این آزمایش، از فرد نمونه اسپرم گرفته می‌شود. آزمایشگاه ویژگی‌های اسپرم شامل تحرک و شکل فیزیکی آن را بررسی می‌کند.

آزمایش هورمونی: برای بررسی سطح تستوسترون و دیگر هورمون‌های مردانه، نمونه خون از فرد گرفته می‌شود.

آزمایش ژنتیک: این آزمایش به منظور شناسایی مشکلات ژنتیکی که می‌تواند موجب ناباروری شود، انجام می‌شود.

بیوپسی از بافت بیضه: در این روش، نمونه‌ای از بافت بیضه گرفته می‌شود تا فرآیند تولید اسپرم مورد ارزیابی قرار گیرد.

تست‌های تصویربرداری: در برخی موارد، برای ارزیابی دقیق‌تر، ام‌آر‌آی مغز یا سونوگرافی دستگاه تناسلی نیز ممکن است انجام شود.

نکته نهایی

همان‌طور که اشاره شد، از هر 7 زوج، یکی با مشکل ناباروری مواجه است. دلایل ناباروری می‌تواند متنوع باشد. پس از تشخیص ناباروری در زوجین، درمان‌های مختلفی برای آن‌ها آغاز می‌شود. برای تشخیص این مشکل، آزمایش‌های مختلفی برای مردان و زنان وجود دارد که هزینه‌های آن‌ها بسته به نوع تست متفاوت است. در فرآیند تشخیص ناباروری، هر دو طرف باید آزمایش‌های لازم را انجام دهند.

آزمایش‌های تشخیصی ناباروری مردانه نقش کلیدی در شناسایی و درمان مشکلات باروری دارند و شامل مجموعه‌ای از آزمایشات و معاینات است که کیفیت و تعداد اسپرم موجود در نمونه اسپرم مرد را ارزیابی می‌کنند. این آزمایش‌ها برای شناسایی علل ناباروری و بررسی اثربخشی درمان‌های مرتبط با آن استفاده می‌شود. برای تعیین علت ناباروری ممکن است چندین آزمایش مختلف لازم باشد، ولی در برخی موارد، علت دقیق ناباروری هرگز شناسایی نمی‌شود. همچنین، باید در نظر داشت که این آزمایش‌ها ممکن است هزینه‌بر باشند و پوشش بیمه‌ای برای آن‌ها وجود نداشته باشد.

آزمایش های ناباروری زنان و آقایان

بیمارستان مجازی ایران با هدف ارائه خدمات پزشکی به صورت آنلاین و در دسترس برای تمام افراد، در تلاش است تا با کمترین هزینه و سریع‌ترین زمان ممکن، خدمات درمانی را به شما ارائه دهد. این بیمارستان مجازی با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، قادر است تا با بهترین کیفیت، مشاوره‌ها و درمان‌های پزشکی را به شما ارائه کند. با تیمی از پزشکان متخصص و کارشناسان پزشکی، بیمارستان مجازی ایران به شما این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به مراجعه حضوری، در اسرع وقت و با صرفه‌جویی در هزینه‌ها، از خدمات پزشکی بهره‌مند شوید.

این خدمات شامل مشاوره آنلاین با پزشکان متخصص، دریافت نسخه‌های پزشکی، بررسی علائم بیماری‌ها، و پیگیری‌های درمانی به صورت مجازی است که می‌توانید از هر کجا و در هر زمان از آن استفاده کنید. بیمارستان مجازی ایران به شما کمک می‌کند تا با کاهش هزینه‌ها و زمان مورد نیاز برای درمان، به راحتی به مراقبت‌های بهداشتی دسترسی پیدا کنید. هدف اصلی این بیمارستان، فراهم آوردن خدمات بهداشتی با کیفیت بالا و دسترسی آسان به مراقبت‌های پزشکی برای همه افراد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *